• Este în curs de demarare un amplu program de dezvoltare locală în judeţul Covasna. Conform preşedintelui CJ Tamás Sándor 40 de comune au depus proiecte pentru finanţare europeană, care ar putea ajunge în următorii trei ani la 200 milioane euro. Dintre cele 40 de comune ale judeţului doar două nu au depus nici un proiect, dar altele au solicitat finanţare pentru mai multe tipuri de lucrări. În cadrul Programului de Dezvoltare Regională 15 comune au primit 21 milioane de euro, iar 33 de comune vor primi 100 milioane de euro prin programul de dezvoltare a localităţilor.
  • La nici o lună de la ultima mărire de tarif, societatea de salubrizare din judeţul Covasna creşte din nou preţul ridicării deşeurilor. Persoanele fizice vor plăti cu 2 lei mai mult începând de la 1 mai decât înainte, iar persoanele juridice cu 13,33 lei. Societatea TEGA a acumulat în aprilie pierderi de mai mult de 200.000 lei.
  • Astăzi începe examenul de bacalaureat cu proba orală de limba şi literatura română. Probele scrise vor începe de 26 iunie tot cu examenul la limba şi literatura română.
  • Cultura islamică este în centrul atenţiei la concursul Tudasz organizat pentru a 28-a oară la Odorheiu Secuiesc. La competiţia locală pot participa echipe de câte trei elevi din fiecare şcoală generală şi liceu. Primele trei echipe vor merge mai departe la faza judeţeană a concursului de cunoştinţe generale organizat pentru elevii judeţului Harghita.
  • ?coala gimnazială de arte Iosif Sava din Bucureşti este invitata Institutului Balassi din Bucureşti, unde în această seară Catinca Nistor de la clasa de pian a profesoarei Livia Vieru, şi Ioana Movileanu de la clasa de violoncel a profesoarei Anie Marie Paladi vor interpreta bijuterii muzicale din literatura pianistică şi de violoncel. Prezintă criticul muzical Ecaterina Stan.
  • În data de 8 iunie, de la orele 14 scriitoarea franco-maghiară Nina Yargekov, care este la Bucureşti ca invitată a Institutului Francez, va fi oaspetele Liceului Teoretic Ady Endre. Scriitoarea care pe primit anul trecut premiul Flore va discuta cu elevii şi cei interesaţi despre romanul Cetăţenie dublă apărută în 2016.
  • În data de 8 iunie se va desfăşura editia a 4-a a Festivalului ?Hamsa? la Templul Coral din Bucuresti. La festivalul corurilor evreiesti participă: Corul Evreiesc ?Baruch Brothers? (Belgrad, Serbia), Corul ?Macabi? al Comunitatii Evreilor Braila, Corul ?Hazamir? al JCC si FCER, Bucharest Klezmer Band şi Alexandru Arsinel, pe un text semnat Aurel Storin.

Bejegyzés navigáció