Gyakorlatilag teljes megsemmisüléssel fenyegette ma meg Hoszein Dehgán iráni védelmi miniszter Szaúd-Arábiát, válaszul arra, hogy a szaúdi helyettes trónörökös a múlt héten arról beszélt, Rijád nem fogja megvárni, míg megtámadják, hanem arra fog törekedni, hogy ne Szaúd-Arábiában, hanem Iránban legyen harc.

Mohammed bin Szalmán, a szaúdi helyettes trónörökös a múlt héten hangsúlyozta, hogy Szaúd-Arábia „tenni fog annak érdekében, hogy a csata Iránban legyen, ne Szaúd-Arábiában”. Hoszein Dehgán iráni védelmi miniszter erre válaszul azt mondta: ha így lesz, „Szaúd-Arábiában Mekkán és Medinán kívül semmi nem marad”.

A politikus értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogyan gondolja Rijád kivitelezni Irán lerohanását. Az iráni miniszter szerint gyanúsak Rijád kapcsolatai az Egyesült Államokkal és Izraellel, s ezek a kapcsolatok ellentétesek a muszlim világ érdekeivel. Dehgán szerint Szaúd-Arábia azt akarja elérni, hogy Izrael indítson katonai akciót Irán ellen. ? adja hírül az MTI.