• La Muzeul Tarisznyás Márton din Gheorgheni se vernisează astăzi o expoziţie despre propaganda de război a Antantei şi puterilor centrale, incluzând Monarchia Austro-Ungară, respectiv viaţa în tranşee. Expoziţia cuprinzând fotografii dar şi relicve din primul război mondial este ocazionată de aniversarea centenarului primei conflagraţii mondiale.
  • În primele două luni ale anului Oficiul pentru Protecţia Consumatorului din judeţul Harghita a efectuat 219 controale, a constatat nereguli în 85 de cazuri şi a aplicat în total 391.000 lei amendă.
  • Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe Imre Kedves, directorul general al Administraţiei Finanţelor Publice Harghita pentru abuz în serviciu şi cumpărare de influenţă. Directorul se poate apăra în libertate. Imre Kedves a plătit 1000 de lei pentru un oficial din Ministerul de Finanţe pentru ca acesta să intervină în dosarul de incompatibilitate stabilit de către Agenţia Naţională de Integritate, respectiv a aprobat returnări de TVA ilegale unui afacerist în valoare de 431.830 lei.
  • Pensiunile agroturistice din judeţul Covasna, dar nu numai, ar trebui să aibă mai multă deschidere către producătorii locali, spun reprezentanţii clusterului produselor şi industriei agroalimentare, AgroFood. Pe această temă, aceştia au subliniat că îşi doresc un parteneriat mai activ cu proprietarii de pensiuni. De partea avantajelor s-au avut în vedere în primul rând dezvoltarea economică locală, atât pentru producător, cât şi pentru administratorii de pensiuni, pentru care produsele locale ar trebui să fie o adevărată valoare.
  • Aproape 200 de elevi din clasele primare, 300 de elevi de gimnaziu şi 600 de liceeni au primit scutiri medicale de la orele de educaţie fizică în primul trimestru ? conform datelor Inspectoratului Şcolar judeţean Harghita. Dintre elevii scutiţi 787 învaţă în şcoli din oraşe, iar 291 în unităţi de învăţământ din zona rurală.
  • De şase ani de când s-a înfiinţat, Fundaţia Comunitară Covasna (FCC) a investit în comunitate peste un milion de lei prin programele pe care le-a desfăşurat. Mai exact, în perioada 2011-2016, din sumele ob?inute prin utilizarea cardului comunitar au fost utiliza?i în scopuri comunitare 1.000.114 lei: pentru programe civile 640.407 lei, sprijinirea talentelor 127.547 lei, cereri individuale 100.244 lei, proiecte pentru tineret 27.353 lei, respectiv 93.563 lei investi?ii în locuri publice ?i 11.000 lei pentru utilizatori fideli de card comunitar.

Bejegyzés navigáció