Megbírságoltak néhány embert a kolozsvári március 15-i felvonulás tömegéből, mert Erdély-címeres kék-piros-sárga lobogót vittek. A bírságolás kapcsán a csendőrség a szervezőkre, a szervezők a csendőrségre mutogatnak.

A csendőrség ma közleményben tudatta, négy olyan embert bírságoltak meg összesen 1500 lejre, akik elutasították a tömeg elhagyását. A hatóság nyomatékosította: nem azért bírságoltak, mert Erdély-zászlót lengettek, amint az a sajtóban megjelent, hanem azért, mert az érintettek nem hagyták el a tömegrendezvény helyszínét, amikor erre felszólították őket.

Csoma Botond, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kolozs megyei szervezetének elnöke az MTI-nek adott mai nyilatkozatában határozottan cáfolta, hogy a felvonulást szervező RMDSZ-nek lenne kifogása az Erdély-zászlóval szemben, és perverziónak nevezte, hogy a csendőrség a szövetségre próbálja hárítani a jelkép eltávolítása miatti felelősséget. Hozzátette: az RMDSZ és az EMNP közös levélben hívja fel a belügyminiszter figyelmét a csendőrségi túlkapásra, ő maga pedig interpellálni fog a parlament alsóházában a március 15-i kolozsvári felvonuláson történtek miatt.