Bizonyosnak tűnik, hogy az észak-koreai rezsim áll Kim Dzsong Un féltestvére, Kim Dzsong Nam meggyilkolása mögött – jelentette ki ma Hvang Kjo Ahn dél-koreai miniszterelnök, ideiglenes államfő. Kim Dzsong Namot, aki a néhai diktátor, Kim Dzsong Il legidősebb fia volt, egy hete gyilkolták meg a Kuala Lumpur-i repülőtéren.

A dél-koreai miniszterelnök utasítást adott arra, hogy Dél-Korea nemzetközi partnereivel együttműködve vonja felelősségre Phenjant ezért a ?terrorcselekményért?.

A japán Fuji TV ma közzétette azokat a képsorokat, melyeken állítólag Kim Dzsong Nam megmérgezése látható. A biztonsági kamerák sokszor szemcsés és elmosódott képein az látszik, hogy két nő megközelít egy férfit, és egyikük hátulról átnyúl a feje fölött, és valamit pár másodpercre rászorít a szájára. Ezután a két nő nyugodtan elsétál. Később az is látszik, hogy a férfi a szemeire mutatva segítséget kér a reptér dolgozóitól, akik orvoshoz kísérik. Kim nem sokkal később már halott volt.

A malajziai hatóságok ma úgy nyilatkoztak, hogy a boncolás eredménye akár már szerdára elkészülhet. Phenjan kijelentette, hogy bármi legyen is a vizsgálat eredménye, nem fogja elfogadni.