• Tóásó Imelda (UDMR) este noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, ea fiind aleasă marţi seară în şedinţa de plen a forului judeţean. De asemenea, au mai fost validaţi Szakál András, în grupul UDMR, care o înlocuieşte pe Izabella Ambrus, ajunsă deputat, şi Petru Noaghea, de la PNL, înlocuitorul lui Ioan Miron Paler, care şi-a înaintat demisia din Consiliul Judeţean.
  • Aproape 200 de persoane au participat marţi după-amiază la un marş şi un miting de protest desfăşurat în faţa Primăriei Sfântu Gheorghe, împotriva hotărârii Consiliului Local Municipal de a comasa liceele tehnologice ‘Kós Károly’ şi ‘Puskás Tivadar’.
  • Conducerea Prefecturii Covasna a precizat că pe rolul instanţelor de judecată au fost înregistrate în ultimii cinci ani aproape 40 de procese, intentate de această instituţie autorităţilor locale care nu au respectat prevederile legale în ce priveşte bilingvismul şi arborarea steagurilor secuieşti, şi nicidecum o sută de procese, aşa cum afirmă preşedintele Consiliului Judeţean.
  • Partidul de centru-dreapta Fidesz, aflat la guvernare în Ungaria, conduce în continuare detaşat în preferinţele alegătorilor, potrivit unui sondaj de opinie realizat cu mai puţin de un an şi jumătate înainte de alegerile parlamentare din 2018.
  • Consiliul Judeţean Harghita a aprobat în unanimitate, o scrisoare în care solicită Guvernului Ungariei să accepte ca în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş să se poată folosi denumirea de palincă, aceasta fiind protejată la nivel european.
  • În emisiunea ?Natúra Stúdió? realizată de Benedek Csilla vom difuza un interviu despre homeopatie cu medicul Spitalului de Boli Psihice Cronice Borsa, medic homeopat Dr. Túrós Erzsébet (Cj). In afara de principiile de baza a homeopatiei, in interviu abordam temele urmatoare:

– desi aparent contradictoriu, de ce este bine sa lucrezi in acelasi timp ca medic alopat si holistic?

– care este motivul pentru care Dr. Túrós a fost desemnata de Organizatia elvetiana Thousand Peace Woman la premiul Nobel pentru pace in 2005?

 

Bejegyzés navigáció