A homeopátia az 1700-as évekből (Németországból) ered, de ma már széles körben alkalmazzák Európa-szerte. Azon az elven alapszik, miszerint a szervezetünk képes önmagát gyógyítani. Hazánkban 1969-ben hagyták jóvá hivatalosan a homeopátia gyakorlását. Habár még gyerekcipőben jár itthon az ismertsége és az alkalmazása, egyre többen érdeklődnek felőle. Romániában csak szakorvosok lehetnek homeopaták.

Dr. Túrós Erzsébet
Dr. Túrós Erzsébet

Vendégünk – akit 12 évvel ezelőtt Nobel-békedíjra jelöltek – sokoldalú szakember: családszakorvos, családterapeuta, oktatott geriátriát, ezenkívül pedig homeopata.

A mai félórában elárulja, hogy az ellentmondások közepette miért tartja jónak, hogy egyidejűleg konvencionális és holisztikus megközelítésben is gyakorolja az orvoslást. Bemutatja dióhéjban a homeopátia irányzatait. Megmagyarázza, hogy mi alapján és miként mérhető  az egészségszint. Ugyanakkor a Nobel békedíjra jelölésének történtetét is elmeséli. Mindezek előtt arról beszél, hogy általában milyen problémákkal fordulnak hozzá páciensei homeopátiás kezelésért.

Hallgassa meg a műsort!