• Consiliul Judeţean Harghita a lansat un program conceput special pentru turiştii români, care sunt invitaţi să petreacă un sejur în zonă, cu ocazia Balului de Lăsata Secului, care va avea loc la finalul lunii februarie. Oferta se intitulează ‘Week-end de alungare a iernii la Vlăhiţa.
  • O expoziţie care prezintă detalii despre viaţa în Era Glaciară (mai ales din Europa şi Bazinul Carpatic) poate fi vizitată, începând de azi, la Muzeul Secuiesc din Miercurea Ciuc, exponatele fiind aduse de la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Budapesta. Este vorba de o expoziţie itinerantă, care va mai ajunge şi la Odorheiu Secuiesc, Sfântu Gheorghe şi Târgu Mureş şi care se adresează, cu predilecţie, elevilor şi tinerilor.
  • În Ungaria a fost lansat un proiect pentru sprijinirea culturii şi învăţământului maghiar, respectiv programe de cercetare, precum şi presa scrisă şi mass-media electronică, editarea cărţilor prin intermediul organizaţiile societăţii civile şi a bisericilor de dincolo de graniţele Ungariei, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro – a declarat secretarul de stat pentru politică naţională, Árpád János Potápi.
  • Corporaţia americană de investiţii globale BlackRock, una dintre cele mai mari companii de asset management, va înfiinţa la Budapesta un centru de inovaţie – a anunţat ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó. BlackRock gestionează peste cinci mii de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă de 42-43 ori PIB-ul Ungariei, iar în lume numai valoarea economiei SUA şi Chinei fiind mai mare faţă de banii gestionaţi de BlackRock.
  • Guvernul ungar şi Bank of China au încheiat un acord de cooperare strategică. Totodată, instituţia financiară chineză a mai semnat un acord de cooperare cu Bursa de Valori din Budapesta, cu Agentia de gestionare a datoriei statului din Ungaria şi cu Eximbank.
  • Echipa Ungariei a luat, ieri, locul 4 la cel mai important concurs de artă culinară din lume, finala Bocuse d?Or de la Lyon, după echipa Americii, Norvegiei şi a Islandei. Echipa maghiară a primit însă premiul de excepţie pentru cel mai bun platou cu carne.

Bejegyzés navigáció