Kigyulladt és jelentős részben leégett a székelyföldi Kommandó község iskolája – közölte az Agerpres hírügynökség. A hírügynökségnek Kiss Imre, Kovászna megye főtanfelügyelője elmondta, hogy a hétfő késő délutáni tűz oka egyelőre nem ismert.

Csak annyit tudnak, hogy a rendkívül heves tűz a fa épület jelentős részére kiterjedt. A főtanfelügyelő hozzátette, hogy kedden a megye prefektusával mennek a helyszínre, hogy tájékozódjanak a helyzetről, és a helyi és a megyei önkormányzattal közösen próbáljanak megoldást keresni a nyolcosztályos iskola mintegy száz tanulója oktatásának a folytatására. A főtanfelügyelő valószínűsítette, hogy a hét végéig szünetelni fog a tanítás Kommandón.

György Alfonz, a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője a hírügynökségnek elmondta: a hatóságok fellépését alaposan megnehezítette, hogy nehezen járható az út a Kovászna várostól mintegy húsz kilométerre, a tengerszint fölött 1070 méteres magasságban fekvő Kommandóra, ráadásul a tűzeset mínusz 19 fokos hidegben következett be.

Kocsis Béla, a község polgármestere a Maszol.ro portálnak arról számolt be, hogy a tűzoltók daruval próbálják kettészakítani a gerendaépületet, hogy a lángra kapott épületszárnyat eltávolítsák az épület még ép részétől.