• Kovács Péter, preşedintele executiv al Uniunii Democrate Maghiare din România a demisionat din funcţie si isi propune sa-si reia activitatea in domeniul media.
  • Noul ministru de externe desemnat, Teodor Meleşcanu, consideră că este „obligaţia sa morală” ca în această calitate să depună eforturi pentru dezvoltarea relaţiilor între România şi Ungaria, cu atât mai mult cu cât în 1996 domnia sa a semnat, la Timişoara, din partea României, Tratatul de bază româno-ungar.
  • Steagul secuiesc, votat ca drapel al judeţului Harghita în anul 2015, a fost predat (ieri) reprezentanţilor bisericilor istorice maghiare, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a luat o decizie definitivă de înlăturare a lui de pe frontispiciul instituţiei, de la intrarea în clădire şi din sala de şedinţe. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) HR, Borboly Csaba, a explicat că steagul secuiesc se predă bisericilor maghiare pentru că există speranţa că situaţia se va rezolva şi va fi posibilă din nou arborarea pe clădirea CJ.

Bejegyzés navigáció