Várhatóan még ma – a miniszterelnök-jelölt nevének nyilvánosságra hozatala után – aláírja az RMDSZ a félévente megújítandó parlamenti együttműködést a PSD és az ALDE alkotta kormánykoalícióval. Kelemen Hunor szövetségi elnök szerint az elkövetkezendő időszakban egy olyan parlamenti együttműködés körvonalazódhat szociálliberális koalícióval, amely mentén az RMDSZ valóra válthatja a kampányban tett ígérteit.

Egy ilyen jellegű parlamenti együttműködést szabályzó megállapodás előrelépést jelentene a kisebbségi jogok tekintetében ? mutatott rá Kelemen Hunor, aki azt szeretné elérni, hogy a megállapodásban már az általános keret tegye lehetővé a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájának és a Kisebbségvédelmi Keretegyezmény előírásanak alkalmazását.

Az együttműködési megállapodás ugyanakkor kitérne a minimálbérek és a közigazgatásban dolgozók béreinek emelésére, a fiatalok itthon maradásának ösztönzésére, az erdélyi autópályák megépítésére, illetve számos más gazdasági és szociális témakörre ? nyilatkozta Kelemen Hunor szövetségi elnök.