? UDMR nu semnează protocolul de colaborare cu PSD, înainte de desemnarea premierului. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spune că vor mai exista consultări cu liderii social-democraţi pentru o colaborare la nivel parlamentar.

? Şefului statului va consulta cu delegaţia reprezentanţilor UDMR, astazi, la ora 15.00. UDMR nu caută fotolii ministeriale şi funcţii, ci parteneri în Parlament pentru a pune în practică cele mai importante elemente din programul său politic.

? Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria României şi cvintuplu campion mondial la ciclism, organizează, la Miercurea Ciuc, o gală caritabilă de Crăciun, după modelul concertului susţinut de Filarmonica din Viena. Toţi banii încasaţi în urma vânzării biletelor şi a donaţiilor urmând a fi oferiţi copiilor cu dizabilităţi (ora 19:00).

? Corul Bărbătesc Maghiar, unul dintre cele mai longevive coruri din ţară, fiind înfiinţat în anul 1921 va susţine un spectacol astazi la Târgului de Crăciun deschis la Sfântu Gheorghe. Corul numără 38 de membri şi este dirijat de Jakab Árpád.

? Proiectul de hotărâre privind aprobarea valorilor maxime ale unor impozite şi taxe pe proprietate aplicabile în anul bugetar 2017, iniţiat de consilierii PSD, a fost respins în şedinţa ordinară a Consiliului Local Arad, desfăşurată marţi, consilierii liberali şi cei ai UDMR votând împotrivă.

? A încheiat un an bun primarul comunei Felcsút, Mészáros Lőrincz. A mai avansat bouă locuri în topul celor mai bogaţi oameni din Ungaria, ajungând pe locul 28 cu o avere estimată de Forbes de 120 de milioane de euro. Mészáros Lőrincz are firme în domeniul construcţiilor, turism, media, agricultură şi bineînţeles fotbal, fiind proprietar în afara de Academia de Fotbal Puskás Ferenc din Felcsút şi a unei echipe din Slovenia.

? Partea a II-a emisiunii, ?Natúra Stúdió?, este realizata de Benedek Csilla. Invitatul emisiunii este Sütő Annamária (Tg. Mures), terapeut de dezvoltare personala. Temele abordate in emisiune: eliberarea si renasterea in relatie cu perioada Craciunului si a Anului nou.

Bejegyzés navigáció