Több ezren töltötték a szabadban a mára virradó éjszakát a közép-olaszországi Marche régióban a térséget megrázó három erős földrengés és mintegy száz kisebb utórengés miatt.

A természeti katasztrófa következtében az eddigi jelentések szerint egy ember vesztette életét és néhány tucat sérült meg ? írja az MTI. Először egy 5,4-es erősségű rengés volt néhány perccel tegnap este negyed nyolc előtt, majd este fél 10 előtt egy 5,9-es erősségű földmozgás történt, amely hosszabb ideig tartott, mint az első. (Az amerikai földtani intézet mérése szerint ez a második erős földmozgás 6,1-es volt.) A harmadik erős, 4,6-os, rengés, nem sokkal éjfél előtt történt. Az epicentrum Marche és Umbria régiókban volt.

A rengések majdnem ugyanazt a térséget érintették, mint amelyet az augusztus 24-i pusztító földmozgás sújtott. Ma hajnalban kettő, 4-esnél is erősebb magnitúdójú utórengés volt – közölte a nemzeti geológiai és vulkanológiai intézet. Szeizmológusok nem tartják kizártnak, hogy a mostani három erős földmozgás a legutóbbi, 298 halálos áldozatot követelő katasztrófával van összefüggésben.