Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) elrendelte Horváth Anna kolozsvári alpolgármester 60 napos bírósági felügyelet alá helyezését. Az intézkedés nyomán Horváth Annát alpolgármesteri hivatásának gyakorlásától is eltiltották.

Az elöljárót befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják. Horváth Annát tegnap este két órán keresztül hallgatták ki az ügyészek, miután házkutatást végeztek az irodájában és a lakásán is.

A DNA délelőtti közleménye szerint február és május között Horváth Anna alpolgármesteri minőségében megsürgette egy olyan ingatlanfejlesztési projekt engedélyeztetését, amelyben érdekelt volt egy üzletember. A projekt beindításához több dokumentumra is szükség volt, többek közt városrendezési és építkezési engedélyre, amelyekért a DNA szerint Horváth Anna 60 bérletet kért két fesztiválra, összesen körülbelül 20.000 lej értékben, amelyeket a választási kampányában dolgozó önkénteseknek ajánlott fel. A bérletek átadásáról a felek szponzori szerződést kötöttek, állítják az ügyészek. Állításuk szerint Horváth Anna ígéretet tett az üzletembernek, hogy a választások után további ingatlanfejlesztési projektjeiben is segíteni fogja.