Csak az időt húzzák a Népszabadság tulajdonosai, a lap eladására nincs komoly szándék, az egyetlen cél az újság megjelenésének megakadályozása ? vélik a lap szerkesztői.

Az újságírók hétfőn ismét megpróbálták felvenni a munkát az új, Bécsi úti székhelyen, azonban az épületbe sem tudtak bemenni. A tulajdonos Mediaworks kora este közölte, hogy a megbízott vezérigazgató, Katona Viktor egészségügyi okok miatt kérte munkaviszonya megszüntetését, valamint lemondott igazgatósági tagságáról is. Az alkalmazottaknak tehát nincs kivel tárgyalniuk.

Közben a hivatalos megfogalmazás szerint a munkavégzés alól felmentett újságírók kiderítették, hogy jelzálog van a Népszabadságon, ami azt is jelentheti, hogy a lapot a bank hozzáárulása nélkül nem lehet eladni. A Népszabadságot szombat délelőtt bezáró cég, a Mediaworks Zrt. augusztusban ismeretlen összegű hitelt vett fel az MKB banktól, ebből vették meg a Pannon Lapok Társaságot. A Népszabi Szerkesztőség Facebook-oldalra feltöltött dokumentumok tanúsága szerint minden Mediaworks tulajdonában álló vagyontárgyat, tárgyi eszközt és követelést terhel az MKB zálogjoga.

A 444.hu közben azt is kiderítette, hogy több a kormányhoz köthető személyiség, köztük Martonyi János volt külügyminiszter is szerepel a Mediaworks kiadót tulajdonló osztrák cég, a Vienna Capital Partners tanácsadó testületében.