Nem plagizált Laura Codruţa Kövesi ? nyilatkozta Viorel Pa?ca, a DNA-főügyész doktori dolgozatának irányítója. Erre a kijelentésre azt követően került sor, hogy Sebastian Ghiţă parlamenti képviselő tegnap a sajtónak elmondta: feljelentette magát, amiért 2012-ben többedmagával segített eltussolni Kövesi plágiumbotrányát a szakértői jelentés meghamisításával.

Viorel Pa?ca szerint a plágiumgyanú egy félreértésből adódott. A Szellemi milícia nevű civil szervezet ugyanis 2012-ben Laura Codruţa Kövesi doktori dolgozatának olyan szövegrészekeit minősített plágiumnak, amelyeket a főügyész még a lánykori nevén publikált korábbi írásaiból emelt a disszertációjába, de amelyeket mások is idéztek cikkeikben.

Klaus Johannis államfő furcsállta a DNA vezetője elleni újabb támadást, amelyet a közelgő választási kampánnyal hozott összefüggésbe. Újságírói kérdésre válaszolva az államfő kejelentette: nem az ő dolga kivizsgálni az ügyet, amely egyelőre médiabotránynak tűnik számára. Ha viszont ennél több lesz, visszatérnek még rá – ígérte.