Kastélypark Nemzetközi Művésztelep néven alkotótábor nyílik az erdélyi Gernyeszeg településen fekvő Teleki-kastélyban. Az immár harmadik alkalommal megszervezett, két hetes tábor augusztus 7. és 20. között zajlik.

A nemzetközi művésztelep a Castle Art Port Egyesület szervezésében Pokorny Attila és Knyihár Amarilla képzőművészek kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a Teleki-család leszármazottainak visszaszolgáltatott kastély és a környék kulturális életének fellendítéséhez. A művésztelep szabályai szerint minden résztvevő egy munkáját a kastély tulajdonosainak adományozza, s ezzel támogatja a létesítmény restaurálását.

Idén Magyarország, Ausztriáa és Románia tizenegy művészét, valamint egy művészettörténészt várnak a táborba. A természetművészetre, a tájszobrászatra és a festészetre összpontosító alkotótábor témája a reflexió, így a visszatükröződés gondolatának valamilyen módon meg kell jelennie az elkészült alkotásokban ? magyarázta az MTI-nek Pokorny Attila szobrászművész és társszervező, aki hozzátette: a résztvevő művészek augusztus 19-én mutatják be záró kiállításon a művésztelepen elkészített munkáikat.