?        Ministerul Sănătăţii va introduce 12 medicamente oncologice noi pe lista medicamentelor compensate, a anunţat marţi instituţia, după ce Alianţa Pacienţilor Cronici a prezentat povestea unui pacient care a murit de cancer fiindcă medicamentul de care avea nevoie nu era inclus pe lista de compensate..

?        Mâine va fi prima zi a festivalului Mera World Music, primul festival de muzică wold desfăşurat  ?în şure? la Mera, în ţinutul Călatei la 14 kilometri de Cluj Napoca, în gospodăria cunoscută local sub numele de Szarka-telek. În spatele porţilor de lemn sculptate din Mera, scenele din şură vor găzdui orchestre familiare cu cele mai faimoase scene ale lumii. Organizatorii(Bethlendi András&Varga Zoltán şi echipa lor) doresc să prezinte Călata lumii şi lumea Călatei. Unicitatea acestui festival şi atmosfera sa specială vor izvora din rara întâlnire a unei vechi culturi locale cu unele din cele mai mari nume al genului world music contemporan. De asemenea, ei promit un fel de călătorie în timp prin sunetele muzicii: pe scena-şură din Mera, veţi auzi cele mai mari hituri ai ultimilor 1000 de ani! Pe lângă cele mai bune formaţii World Music din Europa Centrală, festivalul este deschis şi familiilor (prin programe speciale pentru copii), minţilor critice (prin mese rotunde cu dezbateri) şi iubitorilor de petreceri de muzică tradiţională (prin faimoasele seri de táncház (şezător) în care se dansează şi se cântă toată noaptea).

?        Obiectivul teroriştilor este să declanşeze un război interreligios, atrage atenţia premierul Franţei, Manuel Valls, după atacul terorist comis la o biserică, soldat cu moartea unui preot, informează ziarul Le Figaro..

PARTEA A II-A: Emisiunea  ?Natura Studio? – va fi realizat de Benedek Csilla.

Bejegyzés navigáció