?        Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach, situat în apropiere de Nürnberg, informează presa germană. Explozia a fost provocată de o bombă, anunţă primarul localităţii. Autorităţile suspectează că este un act terorist. Festivalul muzical în aer liber Ansbach a fost anulat în urma exploziei provocate de o bombă, circa 2.500 de persoane fiind evacuate.

?        Ministerul Sănătăţii anunţă intrarea în vigoare a unor noi reglementări privind gărzile sanitare. Gărzile efectuate de personalul medical în afara programului de lucru vor fi făcute, de la 1 august, în baza unui contract de muncă separat şi plăţile, în baza legislaţiei actuale.Ministerul Sănătăţii mai anunţă că la începutul săptămânii viitoare va fi trimisă o circulară către toate spitalele care să clarifice modul de redactare a contractelor, astfel încât procesul să se desfăşoare fără probleme.

?        Tinerii români preferă netul. Aproape 12 milioane de vizite ?i 187 de milioane de pagini afi?ate pe http://portal.edu.ro în luna iulie pentru rezultatele la examenele na?ionale. Online-ul a fost ?i anul acesta principala sursă de informare pentru verificarea rezultatelor. Portalul educa?ional a avansat spectaculos pe locul 2 în clasamentul general al site-urilor din România în iulie, fa?ă de locul 45 în iunie..

?        Premierul Ungariei, Orbán Viktor, consideră oportună înfiinţarea unei armate comune a Uniunii Europene care să întărească siguranţa populaţiei. Prezent la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, el s-a declarat ?debusolat? de valul de atentate din ultima vreme, care fac ca în Europa să crească în oameni teama că viitorul lor nu este în siguranţă..

PARTEA A II-A: Emisiunea  ?Talk show? -retrospectiva săptămânii politice- va fi realizat de Szöcs Levente.

 

Bejegyzés navigáció