A román Astra Biztosító magyar ügyfeleinek már csak egy napjuk van arra, hogy július 27-ig eljuttassák igényüket a kárkifizetésre, illetve a meg nem szolgált díj visszatérítésére Bukarestbe A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint csak július 27-ig nyújthatják be a román Astra Biztosító magyar károsultjai a casco-, lakás- és utasbiztosítási kárigényüket a román garancialaphoz, illetve eddig igényelhetik vissza az ügyfelek minden biztosítás befizetett, de meg nem szolgált díját. Azokról a kárt szenvedett ügyfelekről van szó, akik április 28-ig, a román biztosító jogerős felszámolásának elrendeléséig jelezték a kárukat – kivéve a kgfb-biztosítottakat -, de azt nem tudták forintosítani.

Azok, akiknek kötelező gépjármű felelősségbiztosítása volt a társaságnál, csak a meg nem szolgált díjat igényelhetik vissza, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási károk kifizetését a Magyar Biztosítók Szövetsége végzi Magyarországon.

A kárkifizetési kérelem magyar nyelvű űrlapja elérhető a román felügyelet honlapján, illetve a Magyar Nemzeti Bank külön erre a célra létrehozott Astra fogyasztóvédelmi tájékoztató oldalán.