• Serviciul Uber în Ungaria. Pe 24 iulie va intra în vigoare o reglementăre ce prevăd sancţiuni severe pentru cei care practică taximetria fără autorizaţiile necesare ? a declarat directorul operativ al Uber Ungaria, Zoltan Fekete. Reglementările au fost adoptate de parlament, după ce taximetriştii din Budapesta au organizat mai multe acţiuni de protest, cerând interzicerea serviciul Uber. Acest serviciu s-a bucurat de destul de multă popularitate în Budapesta, având în jur de 150 de mii de utilizatori.

  • Întrucât în vecinătatea regiunii din sud a Europei se constată o instabilitate gravă, interesul Ungariei şi al Europei este consolidarea cooperării cu ţările care sunt garanţii păcii şi stabilităţii în regiune şi o astfel de ţară este Emiratele Arabe Unite (EAU) – a afirmat Péter Szijjártó, ministrul ungar pentru afaceri externe şi relaţii economice internaţionale, ieri, la Budapesta, în urma convorbirilor purtate cu ministrul de externe al EAU. Szijjártó a evidenţiat că domeniile de bază ale cooperării economice bilaterale pot fi gospodărirea apelor şi cel energetic şi, totodată, este foarte important faptul că cele două ţări acordă o atenţie deosebită luptei împotriva terorismului. Şeicul Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ministrul de externe al EAU, a anunţat că ţara sa va deschide anul viitor o ambasadă la Budapesta.
  • Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri 18 percheziţii în judeţul Suceava şi o percheziţie în Harghita, în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea unei grupări de traficanţi de substanţe cu efect psihoactiv (etnobotanice). Potrivit DIICOT, în perioada 2011 – 2016, pe raza municipiului Rădăuţi a acţionat un grup format din 22 de persoane, specializat în comercializarea de substanţe cu efect psihoactiv. În urma investigaţiilor, s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere era de peste 300. Anchetatorii au reuşit 10 constatări în flagrant privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste 8 kilograme de astfel de substanţe. În acelaşi registru, au fost identificate bunuri imobile achiziţionate sau construite de către liderii grupării, reprezentând terenuri şi case, 15 autoturisme de lux, precum şi conturi bancare deschise în insulele Marshall, în Belize şi în Ungaria, în care aceştia au trimis sume importante de bani.
  • Ora 14:00, la Ministerul Justiţiei: Întrevederea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, cu ambasadorul Ungariei, Botond Zakonyi.
  • Partea a II-a a emisiunii, Cotidiene: 

    – reportaj de la prima editie a Festivalului Duble Rise (Doua rasarituri de soare) de la Rimetea, judetul Alba.

    – interviu cu directorul Institutului Puskas din Ungaria, vicepresedintele Uniunii Ziaristilor Sportivi din Ungaria despre expozitia de relicve ale componentilor echipei de aur a Ungariei, care poate fi vizitata pana la sfarsitul lunii la „Casa Duna” din Rimetea, judetul Alba.

Bejegyzés navigáció