• Două secţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe vor fi închise temporar din cauza concediilor. Secţia de oncologie nu va primi pacienţi timp de două săptămâni, iar cea de reumatologie o săptămână. La cele două secţii lucrează numai câte un medic şi nu are cine să-i înlocuiască pe timpul concediului ? a declarat directorul spitalului András-Nagy Róbert. În această perioadă se va efectua şi dezinfectarea generală a saloanelor, deoarece vor fi trimişi acasă şi pacienţii internaţi în cele două secţii.
  • Reprezentantul comunei Lemnia, din judeţul Covasna a câştigat Galopul Secuiesc organizat în acest week-end în spaţiul amenajat lângă comuna Moacşa, judeţul Covasna. Câştigătorul concursului participă în luna septembrie la Galopul Naţional de la Budapesta. În acest an pentru prima dată au concurat şi jocheii de la Herghelia Cislău pentru a decide cine va reprezenta România la galopul naţiunilor. Acest concurs a fost câştigat de Şandru Ion, care va reprezenta ţara noastră la galopul din capitala Ungariei organizat în luna septembrie.
  • Ieri după amiază au sosit la Şumuleu Ciuc pelerinii care au plecat acum trei săptămâni din localitatea Mariazell, din Austria. Participanţii la Maratonul Sf. Maria au parcurs traseul în 23 de zile. Scopul maratonului a fost popularizarea traseului de pelerinaj Sf. Maria dintre localitatea austriacă şi cea din România.
  • Ieri a început la Miercurea Ciuc Universitatea de Vară de Muzică Veche, eveniment premergător Festivalului de muzică veche care va începe din 14 iulie, la care sunt invitaţi formaţii din opt ţări. Pentru prima dată la festival va participa şi Corul Madrigal din Bucureşti cu producţia Bakfark 440 realizată împreună cu formaţia de muzică veche Codex din Braşov.
  • Reprezentanţii comunităţii româneşti din judeţul Covasna se vor întâlni la începutul lunii septembrie (a.c.), la Sfântu Gheorghe, pentru a realiza o prezentare a priorităţilor vizând aspectele care ţin de promovarea identităţii naţionale, respectiv de îmbunătăţirea vieţii comunitare, culturale, spirituale şi economice a românilor din localităţile judeţului Covasna. Adunarea urma să se desfăşoare în cadrul ?Zilelor Andrei ?aguna? încheiate ieri, însă a fost reprogramată de către organizatori pentru luna septembrie (a.c.).

Bejegyzés navigáció