Nyilvánosságra hozta a WikiLeaks Hillary Clinton több mint 1200 olyan e-mailjét, amelyeket még külügyminiszterként írt és küldött el az iraki háborúval kapcsolatban, és amelyet a magánszerverén tárolt, szabályellenesen. A kiszivárogtató portál az amerikai külügyminisztériumtól kapta meg a leveleket még februárban, miután az információkhoz való hozzáférés szabadságáról szóló amerikai törvényre hivatkozva kérte ezt.

Julian Assange, a Wikileaks alapítója korábban azt állította, hogy honlapja szerzett annyi és olyan súlyosságú bizonyítékot Clinton ellen, amelyek alapján az FBI vádat emelhet.

James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatója keddi washingtoni sajtótájékoztatóján azonban azt javasolta, hogy ne emeljenek vádat Hillary Clinton ellen. Hangsúlyozta: a volt külügyminiszter valóban hanyag volt, és többször is magán-e-mail-fiókját illetve -szerverét használta hivatalos levelezésre, de kifejezetten titkos vagy bizalmas információk nem kerültek napvilágra.

A republikánusok várható elnökjelöltje, Donald Trump azonnal reagált: „csalónak” nevezte a rendszert, Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke pedig rossz precedensnek az FBI ajánlását.