Anyanyelv és irodalom vizsgával folytatodik ma az érettségi írásbeli szakasza. Holnap a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, pénteken pedig a profilnak megfelelő választott tantárgyból vizsgáznak majd a végzősök. Tegnap román nyelvből és irodalomből írásbeliztek az érettségizők. Az oktatási minisztérium közlése szerint eddig összesen 70 diákot zártak ki az érettségiről, mert csalt vagy csalni próbált. Legtöbbjük mobiltelefont csempészett be a vizsgaterembe.

Az eredményeket július 12-én, jövő kedden legkésőbb 16 óráig hozzák nyilvánosságra. Az óvásokat még aznap 16 és 20 óra között lehet benyújtani. A végleges eredményeket július 16-án hozzák nyilvánosságra.

Az oktatási minisztérium közleménye szerint országszerte több mint 137 ezer végzős iratkozott be az érettségire, közülük 4740-en nem jelentek meg a tegnapi vizsgán.

Rendőrségi közlés szerint több mint 3000-rel több rendőr teljesít szolgálatot az írásbeli vizsgák ideje alatt a 473 vizsgaközpont környékén, és biztosítja a dolgozatok szállítását.