A walesi válogatott meglepetésre 3-1-re legyőzte a belga csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjében, Lille-ben.

Szakadó esőben indult a mérkőzés, amelyen a kezdés pillanatától nagy fölényben volt Belgium.  A  13. percben Radja Nainggolan kapott labdát Eden Hazardtól a kaputól 25 méterre, majd elemi erővel a hálóba bombázott. A walesiek a  31. percben egyenlítettek: Aaron Ramsey szögletét követően a walesi csapatkapitány, Ashley Williams a hálóba fejelt. Az első félidő második felében már a brit csapat játéka dominált, ezt támasztja alá az 57 százalékos labdabirtoklás és a 10 lövés, amelyből 6 eltalálta az ellenfél kapuját.

Az 55. percben, gyors walesi ellentámadás végén Ramsey átadását követően Thomas Robson-Kanu három belga védő között kapura fordult és Courtois mellett a hálóba lőtt. A 86. percben Chris Gunter adta be a labdát az oldalvonal mellől, középen a csereként beállt Sam Vokes két védő között a kapuba bal oldalába fejelt. Ezzel beállt a 3-1-es végeredmény. Wales szerdán Lyonban a portugál válogatottal találkozik az elődöntőben.

Az Európa Bajnokságon ma este, 22 órától Németország?Olaszország rangadó lesz, holnap este Franciaország és Izland együttese mérkőzik meg egy elődöntős helyért.