A versenytanács által kiszabott bírság miatt 30 millió lejes veszteséggel zárta a tavalyi évet a Román Posta, amely több éves veszteséges működés után 2014-ben könyvelt el először nyereséget – közölte az Agerpres hírügynökség tegnap. 

Alexandru Petrescu vezérigazgató szerint a legnagyobb hazai munkáltatók egyikének számító állami vállalat tavaly is 3,5 millió lejes nyereséggel zárta volna az évet, ám az illetékes hatóság szerint a 2010-2012-es időszakban megsértette a versenyszabályokat, ezért 33 millió lejes bírságot szabtak ki rá. A büntetést megfellebbezik a bíróságon, de annak összegét tartalékolniuk kell – magyarázta a cégvezető.

A postahivatalok számát korábban 7100-ról 5700-ra csökkentették. A jelenleg 25 ezer alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatót kétszer is megpróbálták privatizálni, ám eredménytelenül. Az állami vállalatot 75 százalékban a Távközlési Minisztérium birtokolja, a többi 25 százalék a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok tulajdonosainak kárpótlására létrehozott Proprietatea pénzügyi alapé.