Kevéssé valószínű, hogy a helyhatósági választások után is megmarad a párt élén ? jelentette ki a Szociáldemokrata Párt elnöke. Liviu Dragnea hangsúlyozta: van néhány célkitűzése, amelynek a megvalósításához ragaszkodik. Az egyik a párt modernizálása, amely meglátása szerint ?javában folyik?. A másik: az alakulat vezetését 2017-től átvenni képes új gárda felkészítése.

Dragneát múlt héten két év felfüggesztett börtönre ítélte a legfelsőbb bíróság a 2012-es referendum ügyében, ezért lemondásra szólította fel előbb Klaus Johannis államfő, majd néhány párttársa is, köztük Valeriu Zgonea képviselőházi elnök. Utóbbi tagságának a megvonásáról szerdán, azaz holnap tárgyal a Szociáldemokrata Párt elnöksége.

Közben Victor Pontát beidézi meghallgatásra a parlament SRI-bizottsága, miután a volt miniszterelnök arról beszélt, hogy a kormányában fedett ügynökök dolgoztak ? közölte a liberális Cezar Preda. Ponta a szociáldemokrata pártelnök elítélése kapcsán azt mondta: Liviu Dragneának meg kell maradnia elnöknek, mert különben fennáll a veszély, hogy fedett ügynök veszi át az alakulat irányítását. A volt kormányfő előbb egy alelnököt emlegetett, majd közölte, hogy Lucian Isarra gondolt, aki szerinte máris átvette a Nemzeti Liberális Párt irányítását. Isar rövid ideig volt tagja a Ponta-kormánynak, és nemrégiben összeházasodott Alina Gorghiu liberális társelnökkel.