?A pakisztáni merénylet aljas és esztelen bűntény? ? mondta Ferenc pápa húsvéti beszédében. Csodálkoztam, hogy a Szentatya ilyen szavakra ragadtatja magát ? és különösen most, ?az irgalmasság szent évében?. Persze, akkor szeretjük igazán a felebarátainkat, még a gyilkosokat is, ha megmondjuk az igazat. Márpedig amit a tálibok ? régebben talibánoknak hívták őket, – szóval amit az ISIS terroristák műveltek Lahorban: keresztény gyermekek ünnepségén nagy erejű bombát robbantottak, s megöltek közel 100 embert, köztük 39 gyermeket ? ez a tett nem érdemel szép szavakat. Még akkor sem, ha bosszúból tették, a pakisztáni államot akarták megleckéztetni, mert 2014 decemberében ő is megölt 150 gyermeket egy katonai iskolában ? ugyanis közéjük bújt el az Al-Kaida egyik vezetője, akit likvidálni kellett. 150 gyermek életével fizetett egy felnőtt ? pontosabban a felnőttek gazemberségéért. És most ugyancsak a gyermekek fizettek, és ugyancsak a felnőttek gazemberségéért.

Bebizonyosodott újra, hogy az erőszak erőszakot, a gyilkosság gyilkosságot eredményez ? nem pedig békét. Ahhoz más eszközt kell találni!

Először is be kell szüntetni minden uszítást ? vallási uszítást, nemzeti uszítást, faji uszítást, társadalmi uszítást! ? hogy csak a legtöbb bajt hozókat említsük. Ezért jelen esetben nagyon is indokolt lenne, ha a vallási vezetők ? iszlamisták, keresztények, judaisták, bármilyenek ? elhatárolnák magukat a terroristáktól, és elítélnék a gyilkosság minden formáját. Ezért össze lehetne hívni a világ vallási vezetőinek a találkozását ? mert így lesre lehet játszani a vallási alapon működő terroristákat, fajgyűlölőket.

A második ? vagy az előzővel egyidejű –  lépés pedig az lenne, ha működőképessé tennék az igaszságszolgáltatást. Hazai kifejezést használva: DNA elé állítanák a terroristák minden lehetséges és tényleges szponzorát, a terrorizmus minden haszonélvezőjét. Mert a terrorizmus ? a gyermekgyilkolás! ? üzlet. S az ISIS vezetői a tanúk rá, hogy busás üzlet. Kedves közömbös és önző felnőtt társaim: Meddig tűrjük mindezt?

Isztambulban már készül az újabb merénylet. Most zsidó gyermekeket akarnak megölni. Majd sorra kerülnek a kurd gyermekek is ? nem gond. Aztán következnek az európaiak. Vegyük észre végre…