A szimbólum a legáltalánosabb értelemben vett jel, amelyhez egy bizonyos jelentés kapcsolódik. Kulcsfogalom az antropológiában és a pszichoanalízisben is.

A szimbólumterápia a relaxációs alapgyakorlatokra építve, megváltozott tudatállapotot létrehozva, sajátos belső képek segítségével tárja fel a mély lelki tartalmakat. A belső képekkel történő munka teszi lehetővé az egyén számára a probléma pontosabb megértését, megfelelő megoldását és eredményeinek, hatásainak integrálását, ezzel pedig egy új lelki egyensúly létrehozását. Így érhető el, hogy a probléma akadály helyett a személyiség fejlődését, a növekedést, és a kiteljesedést szolgálja az egyén számára.

Hegyi Johanna pszichoterapeuta
Hegyi Johanna pszichoterapeuta

A mai félórában kiderítjük, hogy a szimbólumok racionális- vagy intuitív módon értelmezhetők? Hogyan tudatosíthatók a belső képeink? Képes, képtelen ? milyen jelentéstöbblet bújik meg ezen szavak mögött? Ezenkívül utánajárunk annak, hogy számít-e milyen szimbólumokat viselünk ruháinkon? De mindezek előtt folytassuk ott, ahol a múlt héten abbahagytuk: milyen hozzáállást kíván részünkről a jelképek megfejtése?

Válaszol Hegyi Johanna relaxációs és szimbólumterapeuta. Hallgassa meg a műsort!