Cele 31 de filiale ale Consiliului National Maghiar din Transilvania au mijlocit, in ultimii patru ani depunerea a peste 300 de mii de cereri pentru acordarea a cetateniei ungare, a declarat Tiboldi László, vicepresedintele executiv al organizatiei. Potrivit unui sondaj efectuat recent in judetul Covasna, jumatate dintre maghiarii din zona au devenit sau intentioneaza sa devina cetateni ungari.

Curtea de Apel Targu Mures a obligat regia de termoficare E-Star din Gheorgheni sa continue furnizarea agentului termic si a apei calde pana  la terminarea sezonului rece, in ciuda faptului ca firma nu a reusit sa ajunga la un acord cu municipalitatea cu privire la majorarea tarifelor. Din aceasta cauza E-Star a trimis primariei o notificare privind denuntarea unilaterala a contractului, decizie atacata in instanta de municipalitate.

Asociatia Ziaristilor Maghiari din Romania a dat publicitatii un comunicat prin care le solicita conducatorilor organelor de presa sa dispuna moderarea site-urilor detinute de acestea si indeparteze comentariile antisemite. De ceva timp, dupa castigarea Globului de Aur de filmul Fiul lui Saul, site-urile au fost inundate de comentarii negative si injurioase la adresa evreilor.

Comisia pentru Sanatate Publica, Comisia pentru drepturile omului, culte şi minoritati şi Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania organizeaza Conferinta privind planul national de oncologie, in contextul Zilei mondiale de lupta impotriva cancerului.

In perioada 4 februarie ? 31 martie 2016, Biblioteca Nationala propune publicului expozitia ?Carti cu raspundere limitata?. Vor fi puse la dispozitia publicului lucrari scrise in deten?ie, in perioada 2010-2015. In cadrul expozitiei de la Biblioteca Nationala vor fi prezentate cateva zeci de titluri din aceasta categorie.

Bejegyzés navigáció