• Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, şi-a anunţat demisia pe fondul scandalului legat de folosirea ilegală a coloanelor oficiale, dosar în care este cercetat fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea.
  • A demisionat Rimant? Šalaševiči?t?, ministrul sănătăţii din Litvania, după ce într-un interviu a recunoscut că acum 6 ani a dat şpagă la un medic. În urma publicării articolului, primul ministru a solicitat demisia demnitarului, iar procuratura a şi început urmăriere penală în cazul ei pentru corupţie.
  • 42% dintre etnicii maghiari din judeţul Covasna care au participat la un sondaj realizat de UDMR au dublă cetăţenie, română şi maghiară, cei mai mulţi dintre aceştia fiind tineri, cu studii superioare. Potrivit rezultatelor sondajului, date ieri publicităţii, majoritatea etnicilor maghiari au solicitat cetăţenie maghiară din considerente identitare, dar şi pentru anumite avantaje, cum ar fi posibilitatea de a călători, a munci şi a studia mai lesne în străinătate.
  • Prin acordarea unui sprijin naţionalităţilor care trăiesc pe teritoriul său, Ungaria doreşte să fie un exemplu de urmat pentru alte guverne, astfel încât ca pe baza principiului reciprocităţii minorităţile maghiarile să fie sprijinite pe teritoriile lor. Fülöp Attila, secretar de stat pentru relaţiile cu naţionalităţile şi societatea civilă în Ministerul ungar al Resurselor Umane, a declarat că în perioada 2010-2015 s-a dublat valoarea sumei acordate populaţiei româneşti din Ungaria. Suma de 230 milioane de forinţi este destinată, pe lângă sprijinul acordat funcţionării autoguvernărilor minorităţilor care asigură autonomia culturală, unor programe, cum ar fi de exemplu organizarea unor tabere, respectiv subvenţionarea unor proiecte ale unor ONG-uri.
  • Au început manifestările legate de încheierea Fărşangului. Comunităţile maghiare din multe sate transilvănene păstrează o veche tradiţie populară de alungare a iernii şi a răului. Fărşangul cuprinde perioada dintre Bobotează şi ?Miercurea Cenuşii?, zi ce marchează începutul Postului Paştelui la creştinii catolici.
  • Partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió? va fi realizată de Benedek Csilla. Invitatul emisiunii va fi Tarjányi Nanetta (Cluj), consultant pentru Noua Medicină Germană. Tema discutiei: Noua medicină germanică, descoperită de doctorul Ryke Geerd Hamer.

Bejegyzés navigáció