Németország határainak a lezárását javasolja a berlini kormány közlekedési minisztere arra az esetre, ha nem sikerül összeurópai megoldást találni a menekültválságra, írja a Reuters. Alexander Dobrindt szerint ebben az esetben Németországnak változtatnia kell befogadó politikáján.

?Fel kell készülnünk arra, hogy nem tudjuk elkerülni a határok lezárását? ? fogalmazott a tárcavezető a Münchner Merkur című lapnak nyilatkozva. Dobrindt annak a Keresztény-szociális Uniónak a tagja, amely egyre határozottabban ellenzi további menekültek befogadását. Az Angela Merkel Kereszténydemokrata  Uniójával együtt kormányzó alakulat elnöke, Horst Seehofer egy hétvégi interjúban azt mondta, egy-két héten belül írásban kérik fel a kancellárt, hogy állítsa vissza a rendet Németország határainál.

A Reuters emlékeztet, hogy Merkel nemrégiben vállalta a befogadottak számának ?mérhető? csökkentését, de elutasította egy felső határ formális megállapítását, mondván, annak betartása egyetlen módon lehetséges, éspedig a határok lezárásával.