Késnek a vonatok a havazás miatt, és a közutakon is a téli viszonyoknak megfelelően halad a forgalom, bár jelentősebb fennakadást egyelőre nem jeleztek.

Az állami vasúttársaság közleménye szerint egyetlen járatot sem kellett törölni, de a Szatmárnémeti és Bukarest között közlekedő 1742. számú járat például egyórás késéssel futott be a reggel a fővárosba. Félórát, negyven percet késnek a rövidebb távon közlekedő szerelvények is. Indulás előtt érdemes érdeklődni a menetjegyirodákban, vagy a vasút honlapján, a www.cfr.ro címen. A vasút megtéríti a jegyek árát, amennyiben az ügyfelei úgy döntenek, hogy elállnak az utazástól.

Sokba kerül  a havas, csúszós járda

A főpolgármesteri hivatal felhívja a lakosság és a cégek figyelmét, hogy a járdák takarítása polgári kötelesség, amelynek elmulasztását keményen büntetik. A közlemény emlékeztet, hogy egy 2010-es határozat szerint a háztulajdonosok, illetve a cégek, amennyiben a lakótömbök alsó szintjén bolt működik, kötelesek a hóesés elálltával 24 órán belül megtisztítani az ingatlan előtti járdát. Ha ezt elmulasztják, a magánszemélyek 200 és 500, a vállalatok 500 és 2000 lej közötti bírságra számíthatnak.