Valóban beszéltek robbantásról Beke Istvánék, ?de csak heccből?. Erről a HVIM egyik, korábban kihallgatott tagja, Hodor István beszélt a Székely Hírmondónak. Mint mondta, a szélsőjobboldali szervezet kézdivásárhelyi tagjai tudtak arról, hogy lehallgatják őket, és heccelni akarták a román hatóságokat, amikor arról beszéltek, hogy felrobbantanak egy ?pizza? névre keresztelt, házi készítésű bombát a nemzeti ünnepen. Hodor szerint a HVIM erdélyi elnöke, Szőcs Zoltán vetette fel ? viccből ?, hogy mi lenne, ha az egyébként stratégiai játékhoz használt bombát, amit pizzának neveztek el, távirányítással felrobbantanák december elsején. Még nevetett is, hogy ettől milyen hasast vágnának a felvonuló katonák… ? idézte fel Hodor István.

Kézdivásárhely után tegnap este Udvarhelyen is tüntettek Beke István Attila mellett. A hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének Facebook-oldalán két fotót közöl az eseményről. Ezeken tucatnyi tüntető látható, kezében gyertyával, illetve két fiatalember egy transzparenst tart a kezében Igazságot Beke Istvánnak felirattal. Mától Sepsiszentgyörgyön is naponta terveznek felvonulást. A szervező Bedő Zoltán a Maszolnak elmondta: az önkormányzathoz benyújtotta a tiltakozó akció engedélyezésére vonatkozó kérést. Bedő Zoltán Facebookon tette közzé felhívását, amelyben arra buzdítja a Beke Istvánnal szolidarizálókat, hogy Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy mellett más székelyföldi városokban is vonuljanak utcára naponta mindaddig, amíg Beke Istvánt szabadon nem engedik.

A Bukaresti Táblabíróság azzal indokolja a merényletkísérlettel gyanúsított Beke István Attila előzetes letartóztatásának az elrendelését, hogy a párizsi merényletek utáni európai hangulatban „erőteljes pszichológiai hatása” lett volna, ha Beke István felrobbant egy házi készítésű bombát december elsején, Kézdivásárhelyen. A Mediafaxhírügynökség által idézett dokumentum szerint az ügyészségnek vannak bizonyítékai a Beke ellen felhozott vádakra. A bíró szerint Beke eléggé érett és képzett ahhoz, hogy felmérje ?társadalomellenes magatartása következményeinek rendkívüli súlyát”.