Huszonöt, nehéz anyagi körülmények között élő fiatalt segít hozzá a gépkocsi-vezetői jogosítvány megszerzéséhez a Mol Románia és a Közösségért Alapítvány azzal, hogy finanszírozza az irat megszerzésének költségeit. A Mol Jogosítvány a jövőhöz elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program B, C, D kategóriájú, gépkocsi-, traktor-, trolibusz- és villamosvezetői engedély megszerzéséhez nyújt anyagi támogatást. A 17?25 év közötti rászoruló fiatalok kiválasztásában a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, a Fundaţia Principesa Margareta a României, a Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület és a Salvaţi Copiii România civil szervezet segít.

?Egy gépjárművezetői engedély munkahelyet jelenthet, akár a jövőjét biztosíthatja egy fiatalnak és családjának. Hisszük, hogy a megfelelő pillanatban érkező támogatásnak a hatása a későbbiekben megsokszorozódhat.?? nyilatkozta Daradics Kinga, a Mol Románia ügyvezető igazgatója. Az első kiírásban a támogatások összértéke 50 ezer lej, melyet a Mol Románia biztosít.

András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője szerint a hajtási engedély megszerzésével járó költségek fedezésével előnyhöz juttatják a hátrányos helyzetű fiatalokat a munkaerőpiacon. Hozzátette, a partnerszervezetek egyenként öt-öt kedvezményezettet választanak ki saját belső szabályaik szerint.

A fiatalok 2016. január 19-éig pályázhatnak a fejenként 2000 lejes támogatásra.