• Curtea Constituţională a României a stabilit că va dezbate astăzi sesizarea UDMR în legătură cu legea privind votul prin corespondenţă.
  • Deschiderea Oficială a celei de-a XXII-a ediţii a Târgului Internaţional GAUDEAMUS ? ?Carte de Învăţătură? (ora 12:00, Pavilionul Central Romexpo)
  • Institutul Balassi ? Instiutul Maghiar din Bucureşti prezintă astăzi în Librăria Open Art site-ul redactat la Budapesta, ?Hungarian Literature Online? şi invită publicul bucureştean la un ?Dialog despre percepţia literaturii central-est-europene: în lumea anglo-saxonă?. Orzóy Ágnes, redactor la Hungarian Literature Online şi Alexandru Popescu, inspector la Ministerul Culturii, membru al reţelei Traduki, vor dialoga în faţa publicului şi cu cei interesaţi despre această temă. Discuţia se desfăşoară în limba engleză. (ora 19.00, Librăria Open Art, str. Pitar Moş nr. 12)
  • În opinia publică maghiară din Cluj-Napoca a generat o dispută faptul că în cadrul seriei programelor Cluj-Napoca – Capitala Tineretului, de la sfârşitul săptămânii trecute, a fost organizată o prezentare de modă în Biserica Reformată, reabilitată recent, din strada Mihail Kogălniceanu. La prezentarea organizată în cadrul manifestării intitulate ZAIN-Design Expressions, doi tineri designeri, Ovidiu Pop şi Irina Voinea, au pezentat colecţia de toamnă-iarnă în faţa a aproximativ 450 de persoane. Preşedinţia consiliului parohial şi-a cerut iertare, într-un comunicat, de la cei care s-au simţit jigniţi din cauza evenimentului.
  • Klaus Iohannis a promulgat legea ce interzice orice activitati in cladiri cu risc seismic, barurile, restaurantele, bancile, magazinele, primariile etc. ce functioneaza in astfel de locatii trebuind sa se mute. In Centrul Capitalei sunt zeci de astfel de cazuri.
  • Comemorare: în anul 1901 s-a născut sociologul american de origine maghiară George Gallup, iniţiator al cunoscutelor sondaje de opinie ce-i poartă numele (m. 1984).
  • Partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió? va fi realizata de Benedek Csilla. Invitatul emisiunii: Erdős Alpár (M-Ciuc), psiholog psihosomatic, psihologul Federatiei Romane de Ciclism. Temele abordate: depresia, respectiv de ce nebunia este o decizie si nu o boala?

Bejegyzés navigáció