Hét végére ígérte Dacian Cioloş kinevezett miniszterelnök kormánya névsorának nyilvánosságra hozatalát. A központi sajtó információkat szivárogtatott ki a fontosabb miniszteri tisztségek várományosairól. A pénzügyminiszter várhatóan a 42 éves Anca Pauliu közgazdász, az Európai Bizottság gazdasági elemzője lesz ? tudta meg az Adevărul, amely szerint a belügyminiszteri tisztség várományosa Dan Dungaciu, a Román Akadémia politikatudományi intézet vezetője. A mezőgazdasági miniszter állítólag Achim Irimescu lesz, aki korábban a mezőgazdasági tárca államtitkára is volt, jelenleg pedig Románia uniós külképviseletének agrárkérdésekért felelős tanácsosa.

A szállításügyi miniszter a 39 éves Sorin Moisă szociáldemokrata európai parlamenti képviselő lenne, az egészségügy irányítását pedig Sorin Paveliu orvos, a Román Akadémiai Társaság szakértője venné át.

A sajtó értesülései szerint a kinevezett miniszterelnök Laura Ştefan jogászra, korrupcióellenes szakértőre, az ExpertForum nevű civil szervezet vezetőjére bízná az igazságügyi minisztérium vezetését.

A gazdasági és energiaügyi tárca irányítását Tudor Constantinescu, az Európai Bizottság energiaügyi igazgatóságának alklmazottja veheti át.

A sajtó ugyanakkor úgy tudja: Cioloş valószínűleg megtartja tisztségében Sorin Cîmpeanu egészségügyi minisztert és Bogdan Aurescu külügyminisztert.