Dorin Florea sajtótájékoztatóján közölte: nem ellenzi a magyar utcaneveket, de azok nem kaphatnak helyet nem szabvány tájékoztató táblákon, amelyeken ezentúl is csakis a hivatalosan jóváhagyott utcanevek fognak szerepelni.
Szerinte a kétnyelvű utcanévtáblák megtévesztőek volnának, például a postai küldemények nehezebben jutnának el a címzetthez, és a városba látogató turisták is eltévednének. Florea legfeljebb abba menne bele, hogy a hivatalostól eltérő dizájnú táblákon kifüggesszék az utcák történelmi nevét. Egy másik megoldás, hogy az utcák egy részét magyar személyiségekről nevezzék el.

A marosvásárhelyi kétnyelvűség meghonosításáért küzdő Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) hívta fel szerdán a figyelmet arra, hogy „nincs köze a valós kétnyelvűséghez” annak a közbeszerzési tenderfüzetnek, amelyet a polgármesteri hivatal a marosvásárhelyi egynyelvű utcanévtáblák lecserélésére állított össze.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal október elején 7188 utcanévtábla elkészítésére írt ki versenytárgyalást, de csupán 1715 tábla esetében jelölte meg, hogy kétnyelvű táblát kér, és ezeknél is olyan táblaméreteket szabott meg, amelyek lehetetlenné teszik a kétnyelvű feliratozást.