Harckészültséget rendelt el az észak-koreai elnök. Kim Dzsong Un arra utasította a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Parancsnokságát, hogy a határ közelében szolgálatot teljesítő egyesített erők álljanak készen meglepetésszerű műveletek indítására ? jelentette az állami hírügynökség.

A phenjani kifejezés szerint ?kvázi hadiállapotról? van szó. Tegnap Észak-Korea egy rakétát lőtt ki a határmenti Jeoncseon városra azok miatt a hangszórók miatt, amelyekből Szöul Kim Dzsong Un rezsimje elleni propagandát sugároz. A rakétára Dél-Korea tüzérségi tűzzel válaszolt. 2004 óta nem volt példa arra, hogy az északiak rakétacsapást mérjenek a propagandára használt déli hangszórókra.

Észak-Korea határidőt is adott a déli propaganda leállítására. Ez helyi idő szerint szombat délután öt óra (hazai idő szerint délelőtt 11), ami után a déli várakozások szerint a phenjani rezsim valószínűleg támadni fog.

Han Min Koo dél-koreai védelmi miniszter a vezérkar rendkívüli ülése után úgy nyilatkozott, Dél-Korea minden északi támadásra válaszolni fog.