• Astăzi de la orele 19 va avea loc în Sala Sfântul Ştefan al Primăriei Odorehiu Secuiesc un concert simfonic cu titlul ?Pe urmele lui Ştefan Ruha?. Róbert Ritner, discipol al lui Ruha, originar din judeţul Harghita, iar în prezent maistru de concerte la Oprea din Cairo va susţine concertul de binefacere în vederea sprijinirii Spitalului Orăşenesc Odorheiu Secuiesc.
  • Fundaţia Comunitară Covasna a decis în ce fel utilizează cei aproape 53 mii lei încasaţi din utilizarea Cardurilor Comunitare. Şi în acest an vor fi sprijinite excursiile elevilor pentru cunoaşterea locurilor natale , respectiv plantarea de pomi fructiferi. Cardul Comunitar este un card de fidelitate care pune accent pe dezvoltarea comunităţii locale. Prin utilizarea lui cumpărătorul beneficiază de 1% discount pentru produsele cumpărate iar magazinul partener dublează această valoare, contribuind cu încă 1% la fondul comunitar operat de Fundaţia HKA. Fondul este folosit pentru susţinerea iniţiativelor comunitare.
  • Nici unul din cei trei candidaţi nu a reuşit să treacă examenul pentru ocuparea postului de director al Centrului Cultural Gheorgheni. Ocuparea funcţiei este foarte urgentă, deoarece actualul director, Kisné Portik Irén iese la pensie la 1 noiembrie 2015.
  • Aproape o sută de elevi şi cadre didactice din ţară s-au înscris la cea de-a şasea ediţie a masterclass-ului de debate ce va avea loc luna viitoare în Centrul de agrement de la Pădureni, în organizarea Asociaţiei de tineret Ecou şi Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR). Cursurile vor fi susţinute de 12 dintre cei mai experimentaţi debateri din ţară, medaliaţi la competiţii naţionale şi internaţionale.
  • Militarii Batalionului 22 Vânători de Munte ?CIREŞOAIA? din Sfântu Gheorghe au câştigat cea de a XII-a ediţie a competiţiei aplicativ-militare Alpiniada Vânătorilor de Munte, care în acest an a purtat denumirea ?General Gheorghe Vătămanu-Coanta?, organizată de Statul Major al Forţelor Terestre, în munţii Bucegi.
  • Teatrul Independent Osono din Sfântu Gheorghe îşi deschide noua stagiune de spectacole la sfârşitul acestei luni, simultan cu deschidea Taberei Interetnice de Teatru de la Zăbala, realizată în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii. Tabăra va avea loc în perioada 26-30 iulie şi se doreşte a fi un spaţiu de întâlnire şi de cunoaştere pentru tinerii români şi maghiari, pasionaţi de teatru.

Bejegyzés navigáció