Doar două zile mai au la dispoziţie fermierii pentru a depune solicitările de finanţare la APIA pentru terenurile agricole lucrate. După data limită de 15 iunie 26.000 de fermieri au depus solicitări din cei 32.000 înregistraţi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură din Miercurea Ciuc. Pentru cererile depuse după data limită se scade câte 1% din suma la care au dreptul fermierii pentru fiecare zi de întârziere, astfel încât cei care depun cererile astăzi şi mâine vor primi suma diminuată cu 24-25%.

Judeţul Covasna înregistrează o rată a promovabilităţii la examenul de Bacalaureat de 62,78%, cu peste 6 procent faţă de aceeaşi sesiune a anului trecut.

Voucherele de vacanţă, o ini?iativă din Covasna pornită cu mai bine de 10 ani în urmă de către membrii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis, vor aduce un plus de 400 de milioane de euro anual la bugetul statului.

Reportaj de la expoziţia fotografică deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti cu titlul „Pietrele rămân. Castele din Transilvania”. Expoziţia tânărului târgmureşean Andras Ferencz poate fi vizitată până la începutul lunii octombrie.

– Reportaj despre Kinedok, un proiect de prezentare a filmelor documentare în locaţii alternative. Proiectul Kinedok se desfăşoară până în decembrie în cinci ţări est-europene şi a fost iniţiat de către Institutul Filmului Documentar din Cehia. În cadrul proiectului în România se vor prezenta 12 filme documentare în peste 200 de locaţii. Prima proiecţie de la Bucureşti a fost a filmului documentar ungar Besence open sau Men with Balls despre comunitatea unui mic sat din Ungaria (126 de locuitori) de lângă Pecs, unde 98% din populaţie este de etnie romă, inclusiv primarul, care reuşeşte printre alte proiecte să obţină finanţare pentru un teren de tenis.

Bejegyzés navigáció