• Începând de astăzi preţul final al gazelor naturale se majorează cu un procent cuprins între 5-8%; va creşte salariul minim pe economie de la 975 de lei până la 1050 de lei; copiii vor primi alocaţii mai mari, de la 42 la 84 de lei; România va trece la cel mai mic preţ european la medicamente; un punct-amendă de circulaţie va fi egal cu 105 lei, faţă de 97,5 lei, până în prezent.
  • Cele două camere reunite ale Parlamentului l-au instalat pe Mihai Răzvan Ungureanu şef la SIE în urma votului de ieri în favoarea propunerii venite de la preşedintele Klaus Iohannis.
  • Ieri a incetat din viaţă maestrul Ludovic Bács, dirijor, compozitor, instrumentist (violă) ?i profesor de dirijat orchestră. Cariera sa muzicală a fost strâns legată de Societatea Română de Radiodifuziune, unde  si-a desfă?urat activitatea aproape 5 decenii. (19 ianuarie 1930, Petrila ? 30 iunie 20915, Bucureşti)
  • Astăzi, la ora 13:00 are loc deschiderea expoziţiei temporare de fotografie artistică ?Pietrele rămân. Castele din Transilvania? la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti. Autorul lucrărilor este Ferencz András, elev al Liceului Teoretic ?Bolyai Farkas? din Târgu-Mure?. Ansamblul fotografiilor arată realitatea dură de astăzi. Clădirile, care pe vremuri aparţineau nobilimii ardeleneşti, au fost naţionalizate în perioada comunistă, iar în ultimii ani au fost restituite sau vândute. Expoziţia poate fi vizitată până pe 4 octombrie 2015.
  • Judecătoria Sfântu Gheorghe a amânat ieri, pentru a doua oară, termenul de judecată pentru cererea formulată de conducerea Centrului de Cultură Arcuş, care a solicitat instanţei suspendarea evacuării silite a instituţiei ce funcţionează într-un castel retrocedat urmaşilor foştilor proprietari, care trăiesc în Africa de Sud. Potrivit informaţiilor postate pe portalul Judecătoriei Sfântu Gheorghe, cauza va fi judecată pe 9 iulie 2015.
  • Exementul de bacalaureat continuă, astăzi, cu proba obligatorie a profilului. Peste două zile, elevii de clasa a XII-a vor susţine ultima probă din această sesiune, cea la alegere. Rezultatele se vor afişa pe 7 iulie.
  • Comisia Europeană s-a oferit să ajute guvernul ungar pentru a înfiinţa centre temporare în scopul de a procesa rapid cererile de azil şi de a-i returna pe imigranţii clandestini, în condiţiile în care Ungaria se confruntă cu un aflux de imigraţi la fel ca Italia şi Grecia. Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, aflat ieri la Budapesta, şi-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru planul guvernului ungar de a ridica un gard de-a lungul frontierei Ungariei cu Serbia, pentru a opri valul de străini care trec graniţa pentru a intra pe teritoriul ungar.
  • Am primit viaţa de la părinţii nostri, cum transmitem mai departe această moştenire urmaşilor nostri – asta va fi tema abordată în partea a II-a a emisiunii, ?Natúra Stúdió?, realizat de Benedek Csilla. Interlocutorii emisiunii sunt: Tarjányi Nanetta, consultant pentru Noua Medicină Germană, Sütő Annamária, kinesiolog şi Balogh Zoltán psihoterapeut. Alte subiecte abordate în emisiune: cum mostenim anumite caractere si boli? cum preluam anumite modele de comportament? cum functioneaza si ce efect au asupra noastra modelele de familie? cum repetam, iar si iar, soarta stramosilor nostri?

Bejegyzés navigáció