Az izsáki rendőrök ellen indult perben az első- és másodfokú vádlott esetében is enyhítette – tizenkét, illetve tíz év fegyházra – a Kecskeméti Törvényszék által kiszabott büntetéseket a Szegedi Ítélőtábla jogerős döntésében pénteken.

A román állampolgárságú, magyar nemzetiségű Bara József halálával kapcsolatos vádpontban a minősített emberölés helyett halált okozó testi sértés bűntettében marasztalták el a rendőr zászlóst és főtörzsőrmester társát. Az ügy másik két rendőr vádlottja esetében a táblabíróság helybenhagyta a törvényszék által kiszabott felfüggesztett börtönbüntetéseket.

A Kecskeméti Törvényszék első fokon az elsőrendű vádlottra életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki, társát pedig húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta. A bíróság megállapította, hogy a két volt izsáki rendőr 2013. április 8-án kihallgatás közben olyan súlyosan bántalmazták Bara József román állampolgárt, hogy életét vesztette. A nyomozás során kiderült, hogy az elsőrendű vádlott, Bodor Viktor és társa, Bimbó Csongor korábban is bántalmazta a kihallgatásra olykor jogsértően előállított személyeket.