Erről van szó nálunk is, Bukarestben a Cathedral Plazza nevű irodaház esetében, amely felhőkarcolókét emelkedik a Szent József Katedrális mellett. Robu érseknek, a Katedrális házigazdájának eleinte tetszett ez az épület. Szakértők fogadása révén maga is részt vett a Cathedral Plazza tervezésében, és három éven át küzdött ? a beruházóval együtt ? az építési engedély megszerzéséért. Mindenben támogatta a beruházót. Aztán egyszer csak megharagudott rá. Hogy miért? Azért, mert a beruházó nem egyezett bele abba, hogy az elkészült épületből az érsek úr ingyen használhasson két emeletet, és tíz helyet a parkolóban, továbbá hogy kiállításokat, összejöveteleket szervezzen az épületben ? ugyancsak ingyen -, hanem mérsékelt összegű bért kért ezekért.

Hát ez annyira felháborította Robu érseket, hogy halálos ellensége lett a Cathedral Plazzának. Előbb az építést próbálta megakadályozni, aztán az épület használatba vételét.  Majd pedig  odáig jutott, hogy a Cathedral Plazza lebontását követeli. Tekintet nélkül arra, hogy a lebontása 70 millió euróba kerül és jobb dologra is lehetne használni ezt az összeget. De tekintetbe kellene vennie azt is, hogy a bontás kisebb földrengéssel jár, ami a közvetlen közelében lévő Katedrális és több más épület összeomlást eredményezheti. A bontással ugyanis meggyengül a talaj, és emelkedik a talajvíz szintje.

Ha ez megtörténne, azzal esne igazán csorba az érsek úr és az egyház tekintélyén. Mert a Cathedral Plazzában sok ember kaphatna munkát, és sok ember járhatna oda ügyeit intézni ? ami egyben azt is jelenti,  hogy a Katedrálisközelébe kerülne, és esetleg oda is benézne. Nem beszélve arról, hogy egy kész épületet lerombolni bűn. A Katedrális névadója, Szent József, a munkás nem nézné ezt jó szemmel. Maradjunk ebben.