• UDMR doreşte mărirea plafonului de la care pensionarii beneficiază de compensarea preţului medicamentelor cu 90 la sută. Plafonul a fost stabilit la 700 de lei şi rămâne neschimbat încă din 2009.
  • Începând de astăzi sunt eliminate cotele de lapte. Referitor la îngrijorările faţă de pericolul ca România să importe lapte mai ieftin din alte ţări, Daniel Constantin, ministrul agriculturii spune că fermierii nu au motive de îngrijorare, pentru că previziunile la nivel european arată o creştere a producţiei de lapte cu 1% în UE. Mai mult, ministrul crede că reducerea TVA la lapte şi produse lactate va creşte consumul şi este posibil să scadă preţurile la poarta fermei, ceea ce va duce la o colectare mai bună.
  • Primăria Oradea aşteaptă avizul prefecturii şi cel al comisiei  judeţene privind atribuirea sau schimbarea de denumiri, pentru a boteza podul din centrul oraşului după fondatorul oraşului, regele Ladislau I al Ungariei (1077-1095), cunoscut  ?i ca Ladislau cel Sfânt.
  • A apărut o nouă localitate „fantomă” pe harta judeţului Bihor. Potrivit primarului, ultimul locuitor din Pădureni, comuna Viişoara, a fost înmormântat săptămâna trecută.
  • Vremea se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor, mai puţin în cele estice şi sud-estice, unde valorile termice rămân apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Bejegyzés navigáció