• Potrivit unui studiu, prezentat ieri la Cluj de specialiştii Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale, sistemul de valori al maghiarilor din Transilvania seamănă mai mult cu cel din România, decât cu cel din Ungaria sub aspectul familiei, al rolurilor de gen şi al exercitării cultului religios. Pentru maghiarii din Transilvania liberalismul în viaţa privată este mai puţin caracteristică chiar şi în comparaţie cu zona Europei de Est. În cadrul sondajului intitulat „Maghiarii din Transilvania pe harta sistemelor de valori europene” au fost studiate pentru prima dată opţiunile valorice ale maghiarilor din Transilvania.
• REPORTAJ din Arad, unde autorităţile închid restaurantele, cinematografele şi pieţele în municipiul Arad şi alte zece localităţi: Chişineu-Criş, Curtici, Iratoşu, Livada, Socodor, Şimand, Vărădia de Mureş, Vârfurile, Vladimirescu şi Zerind.
• INTERVIU cu arhitectul peisagist HERCZEG Ágnes (Budapesta) despre experienţele şi impresiile ei profesionale din Vietnam şi Cambodgia, unde anul acesta a petrecut 3 săptămâni.
• Producătorul de medicamente Gedeon Richter din Ungaria nu va putea produce Remdesivir în fabrica de medicamente de la Târgu-Mureş pentru că nu are o linie de producţie pentru injectabile.

Bejegyzés navigáció