• O delegaţie a UDMR, condusă de preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, a depus, ieri seara, la Biroul Electoral Central, listele de semnături pentru circumscripţia diaspora, acestea fiind deschise de Hegedűs Csilla la Camera Deputaţilor şi de Graban Zsolt la Senat. Avem o declaraţie a preşedintelui UDMR Kelemen Hunor privind depunerea listelor de semnături pentru alegerile parlamentare.
  • Declaraţia preşedintelui Cons. Jud. HR Borboly Csaba privind sitauţia cimitirului din Valea Uzului.
  • Interviu cu Sebestyén Csaba preşedintele reales al Uniunii Fermierilor Maghiar din România despre noile proiecte ale asociaţiei.
  • Reportaj despre un proiect muzical de îmbinare a muzicii populare române-maghiare-balcanice şi din orientul apropiat cu Ségercz Ferencz şi Mohamad Zatari, cei doi muzicieni relaizatori ai proiectului.
  • Astăzi a doua ediţie a Zilelor Jazzului Maghiar din Bucureşti demarează cu concertul omagial online Jancy Körössy susţinut de Ramona Horvath Trio – insert cu Kósa András László directorul Institutului Curtural Maghiar.
  • Dragomér Katalin, de la Școala Gimnazială din Ghelința, a câștigat titlul de „Creator de educație”, în cadrul competiției naționale organizată prin proiectul „CRED”. Competiția a reunit aproape 300 de cadre didactice din țară. Proiectul, pe care doamna Dragomér l-a numit „Vorbesc românește și lumea mea crește – culorile” – a oferă experiențe inedite prin povestire, dramatizare, joc de rol, pentru dezvoltarea vocabularului și a competențelor de utilizare verbală a limbii în diverse situații de comunicare.
  • La sfârșitul acestei săptămâni, începând de vineri și până duminică, la Sfântu Gheorghe are loc a X-a  ediție a Târgului de Toamnă organizat de Casa de Cultură „Kónya Ádám” și  Primăria Municipiului.

Bejegyzés navigáció