• Nouă localităţi din judeţul Covasna vor adera la la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „AQUACOV”, prin care se derulează un proiect european de investiţii de peste 100 milioane de euro finanţat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare.
  • Preşedinţii organizaţiilor Partidului Popular Maghiar din judeţul Mureş văd în fuziunea forţată cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania rezultatele slabe obţinute în alegerile locale de către Alianţa Maghiară din Transilvania. Candidaţii alianţei au obţinut mai puţine mandate decât Partidul Popular Maghiar la alegerile precedente.
  • La Gyula, Ungaria, a fost inaugurat anul memorial dedicat fostului regizor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Harag György, presonalitate artistică marcantă a teatrului maghiar din Transilvania şi din Ungaria, dar şi a celui românesc. Opera lui Harag György ne ridică deasupra pierderilor noastre. Ne arată cum putem să fim europeni, central-europeni, maghiari şi parte a unei naţiuni fragmentate, a declarat, la inaugurare, Gergely Tamás Kucsera, secretar general al Academiei Maghiare de Artă.
  • Furnizorii de gaze naturale reaminteşte consumatorilor, că este necesară curăţarea coşurilor şi verificare instalaţiilor la începutul sezonului de incălzire a locuinţelor. În zona acoperită de pperatorul Delgaz Grid numai în acest an 7 persoane au decedat şi 17 au ajuns la spital din cauza coşurilor obturate sau a instalaţiilor improvizate de încălzire.
  • Trioul Ferenc Segercz, din Sfântu Gheorghe concertează astăzi seara la Grădina Sticlarilor din Bucureşti. În cadrul concertelor grupul interpretează piese proprii. Temele inspirate din folclor se contopesc cu muzica improvizativă, interpretată la instrumente autentice, precum cobza, caval și fluierele ciobănești. Reabilitarea și tradiția acestor instrumente este preluata într-un context de muzică modernă, fără a fi manipulat electronic sau genetic.

Bejegyzés navigáció