• În aceste zile  are loc,la Miercurea Ciuc, Târgul Naţional de Carte din Ţinutul Secuiesc, în cadrul căruia vor fi înmânate, astăzi, premiile de excelenă ale Uniunii Jurnaliștilor Maghiari din România.
  • Fundația pentru Școală cu sprijinul Guvernului Ungariei demarează din nou programul After-school în București și în 10 județe unde populalația maghiară nu este majoritară. În programele sunt implicate 119 cadrele didactice și 1.524 elevi din clase primare.
  • Directorul Institutuluipentru Apărarea Drepturilor Minorităţilor din Ungaria, György CSÓTI a declarant că Zoltán SZŐCS, condamnat pentru terorism, este victima unui proces înscenat. Sentinţa dată luni de Tribunalul Judeţean Braşov a schimbat decizia adoptată în primă instanţă, prin urmare Zoltán Szőcs, condamnat pentru terorism, nu va fi eliberat condiţionat din închisoare. (István Beke şi Zoltán Szőcs au fost condamnaţi de Tribunalul Suprem din Bucureşti, în şedinţa din 4 iulie 2018, la câte 5 ani închisoare cu executare pentru acte teroriste şi instigare la terorism.)
  • 26 septembrie: Ziua Europeană a Limbilor

Bejegyzés navigáció