Reprezentantul Fidesz în Parlamentul European a sărit în ajutorul guvernului de la Varșovia cu ocazia prezentării raportului privind situația statului de drept în Polonia. Eurodeputatul Balázs Hidvéghi a acuzat Comisia Europeană instrumentalizează statul de drept că armă politică împotriva unor state membre.

Începând de astăzi, oricine poate cerceta, pe internet, baza de date a acelor militari a armatei fostei Ungarii din Primul Război Mondial, care au decedat, au fost răniţi sau au fost luaţi prizonieri. Pagina web (katonahoseink.militaria.hu) a fost prezentată luni, la Budapesta, la Institutul şi Muzeului Militar (HM HIM), care aparţine de Ministerul Apărării din Ungaria.

Cu ocazia deschiderii anului şcolar a fost dezvelită statuia de copil al poetului József Attila în şcoala din Miercurea Ciuc care îi poartă numele.

În următoarele zile va fi dat în folosință un nou tronson al autostrăzii Transilvania, între localitățile Iernut și Chețani.

Teatrul din Odorheiu Secuiesc își dă întâlnire cu publicul la cârciumă. Prima premieră în sezonul de toamnă, Pisica neagră, va avea loc în spații neconvenționale, cafenele sau cluburi.

Bejegyzés navigáció